A Kutatócsoport 2015/2016-os pályázati munkaévének MTA-értékelése

Iktatószám: 5268/8/2016/KP

Tusor Péter kutatócsoport-vezető részére
Pázmány Péter Katolikus Egyetem

MTA-PPKE Lendület Egyháztörténeti Kutatócsoport

 

Tisztelt Lendület Kutatócsoport-vezető!

A Lendület program hosszú távú fenntarthatósága és a kiválósági alapelvek folyamatos és következetes érvényesítése céljából bevezetett beszámolási rendben elvégezték az Ön által vezetett Lendület kutatócsoport éves beszámolójának értékelését. A beszámolót két anonim bíráló véleményezte, majd az AKT tudományterületi szakbizottsága – a beszámoló és a vélemények alapján – javaslatot tett a kutatócsoport tevékenységének minősítését illetően.

A Lendület kiválósági pályázati modellben a teljesítmény értékelésénél „kiváló” minősítést csak olyan kutatócsoport kaphat, amelynek teljesítménye magasan kiemelkedik az MTA kutatóhálózati átlagból, és amelynek eredményeit az anonim bírálók többsége kiválóra értékelte. „Jó” minősítést olyan kutatócsoport kaphat, amelynek eredményei elérik a Lendület-kutatócsoportoktól elvárható (az MTA kutatóhálózati átlagból kiemelkedő) szintet. Az akadémiai átlagnak megfelelő szinten teljesítő kutatócsoport a Lendület program szempontjából „megfelelő”-nek számít. Az akadémiai kutatóhálózat teljesítményátlaga alatti Lendület-kutatócsoportnak a „nem eredményes” minősítéssel kell szembenéznie.

Az Ön által vezetett Lendület-kutatócsoport tevékenységéről készült anonim véleményeket már kézhez kapta. Az AKT tudományterületi szakbizottsága áttekintette beszámolóját és a beszámolóról készített anonim értékeléseket, melyek alapján kutatócsoportja munkáját „kiváló” színvonalúnak értékelte, így a kutatócsoport további támogatása javasolt.

További eredményes kutatómunkát kívánok!

Lovász László elnök úr megbízásából

Üdvözlettel:
Bereczky Áron
főosztályvezető
MTA Titkársága Kutatási Pályázatok Főosztálya